The Salt project is a 163,800 sq. ft., thirty-one storey mixed-use residential tower, above grade with a five-storey underground parkade, located at 1308 Hornby Street. The project is targeting LEED-NC Gold certification, and is meeting the City of Vancouver EcoCity sustainability rezoning requirements.

Recollective was key in providing cost-effective sustainable design strategies that met client and city requirements through energy modelling and green building analysis.

Salt (1308 Hornby)

  • Location:
    Vancouver, BC
  • Size:
    163,800 sq. ft.
  • Completion:
    2013
  • Developer / Client:
    Concert Properties
  • Architect(s):
    Richard Henry Architects & Bingham Hill Architects
  • Our Role(s):
    LEED Consultant, Energy Modeller
  • Green Building Certification Status:
    LEED-NC registered (Gold target)
Related Entries